2010. március 15., hétfő

Sajtkrémes baconos gombás levél

Kísérlet sós leveles tésztára, még sosem próbáltam. Kb. 10 perc alatt elfogyott, úgyhogy úgy érzem jól sikerült. :)



Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
1 tubus natúr sajtkrém
1 ek. főzőtejszín (magas zsírtartalmú)
2 szelet bacon
2 közpes fej gomba
fél szál póréhagyma
5dkg sajt (trappista)
bors
fokhagyma granulátum
olaj


Elkészítés:

A leveles tésztát 6 egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, a széleit kb. 1 cm szélesen visszahajtjuk.
A sajtkrémet a tejszínnel simára keverjük, borsozzuk és a fokhagymával ízesítjük.
A bacont, a gombát és a pórét felszeleteljük.
A tepsit egy olajba mártott ecsettel átkenjük, hogy ne ragadjon le. A tészta visszahajtott peremét megszúrkáljuk egy hústűvel, és az olajos ecsettel vékonyan átkenjük.
A tepsibe helyezett tésztát a peremét kivéve megkenjük a sajtkrémmel, majd ráhalmozzuk a bacont, a gombát, a pórét és rászórjuk a reszelt sajtot, esetleg kevés petrezselyemmel megszórjuk a díszítés kedvéért.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Ez az adag szerintem max. 2 személyre elég :). Melegen a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések: