2010. március 27., szombat

Tejszínes eper krémleves

Úgy döntöttem, hogy nálam már most beköszönt az eper szezon.



Hozzávalók:

35dkg eper (itt most fagyasztott)
folyékony édesítő vagy cukor
reszelt citromhéj (egy kiskanálnyi)
5 ek. fehérbor
1dl habtejszín


Elkészítés:

Az epret felrakjuk kb. másfél liter vízben főni, közben ízlés szerint édesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a fehérbort. Ha az eper megfőtt, illetve felpuhult levesszük a tűzről és összeturmixoljuk, ha teljesen kihűlt hozzákeverjük a tejszínt.

Hidegen a legfinomabb, egy gombóc citromfagyival. Ezt találás előtt a közepébe merjük.
Ha konzervből csináljuk adjuk hozzá a levét, de figyeljünk nehogy túlédesítsük.

Nincsenek megjegyzések: