Ezer meg egy receptet találtam rá, hagytam, hogy leülepedjen és összekreáltam a magamét.
Hozzávalók: (26cm)
20dkg liszt
12dkg hideg vaj, felkockázva
1-2 ek. hideg víz
kevés só
1 tubus ömlesztett natúr sajtrém
1-1,5 dl tejföl
1dl tejszín
2 tojássárgája
só
bors
1 fej vöröshagyma
kb. 60 dkg gomba (olyaskörül lehetett :))
8 szelet bacon
15 dkg reszel sajt
petrezselyem
Elkészítés:
Addig gyúrjuk az első 4 hozzávalót, míg csinos kis cipót nem tudunk formálni belőle.
Tekerjük fóliába és hűtőben pihentessük fél órát.
Nyújtsuk ki kerek formára, majd fektessük piteformába úgy, hogy legyen pereme.
Szúrkáljuk meg a tésztát villával, fedjük be sütőpapírral és dobjunk rá sütőbabot.
180 fokon süssük 10-15 percig.
Keverjük el a krémsajtot a tejföllel, a tejszínnel és a tojássárgájával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A hagymát kockázzuk fel, kevés olajon futassuk meg, dobjuk rá a felszelt gombát, ha már kezd pirulni sózzuk borsozzuk. (előbb ne, mert levet enged a sótól)
A szalonna csíkokat vágjuk ketté, saját zsírján pirítsuk pár percig mindkét oldalán.
A pitéről távolítsuk el a sütőpapírt, no meg persze a babokat... fektessük az aljára a szalonna csíkokat, egyenletesen osszuk el rajta a pirított hagymás gombát és öntsük nyakon a tojásos-tejszínes szósszal. Reszeljünk rá sajtot, szórjuk meg petrezselyemmel, szimplán a látvány kedvéért ugye, majd süssük addig, míg a sajt el nem kezd pirulni a tetején.
3 megjegyzés:
Ez egy nagyon finom étel lehet.
Elviszem a recit.:-)Köszi
Fenséges
Köszi! :)
Persze Nelli, vidd csak! :)
Nagyon jó, mert egyszerű és sokféleképpen lehet variálni.
Megjegyzés küldése