Kicsit félve álltam neki ennek a meggyes torta csodának. Olyan kis csinos volt az újságban, hogy el sem tudtam képzelni, hogy az enyém bármennyire is hasonlít majd rá. De tévedtem, az én szememnek tökéletes lett :) Annyira bejött, hogy miután mindenki megdicsérte még 3x megkérdeztem, hogy "De ugye milyen szép lett??" :D Teljesen el voltam alélva tőle... (szegény családom) Mondjuk kárpótolta őket, hogy igen jó lett ;))
20dkg liszt
1 csipet sütőpor
27dkg cukor3 tojás
10dkg margarin
másfél üveg meggybefőtt
5dl tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
2-3 ek. szeletelt mandula
1 cs. piros tortazselé
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, 5dkg cukrot, 1 tojás, egy csipet sót és a margarint összedolgozzuk, cipót formázunk belőle, majd folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
A meggyet 6-7 dkg cukorral és másfél deci meggylével felforralunk, majd hagyjuk hűlni.
Egy 24 cm-es csatos forma alját sütőpapírral kibélelünk. A tészta 2/3-át 24 cm-es kör alakúra nyújtjuk, a formába tesszük és 175 fokos, előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Hagyjuk hűlni. A maradék tésztából rudat sodrunk és egy 4 cm magas peremet készítünk belőle a forma oldalára. Nyomkodjuk össze a tésztákat ahol találkoznak a perem alján.
A maradék 2 tojást 10 dkg cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt és a pudingport.
A masszát a formába öntjük és 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A meggyet lecsepegtetjük, a torta tetején elosztjuk, a meggyléből és a maradék cukorból a használati utasítás szerint elkészítjük a zselét. Ráöntjük a tortára, ha kihűlt a peremét megszórjuk a vágott mandulával.
Néhány órára tegyük hűtőbe.
10 megjegyzés:
Tényleg csodaszép lett!!
Fantasztikusan néz ki! Biztos nagyon finom is,elfogadnék egy szeletet, vagy kettőt... nyam nyam nyam
Remek mesésen néz ki
Valóban nagyon szépre sikerült, ügyes vagy!
Köszönöm Mindenkinek! Kedvesek vagytok :)
Ez olyan "Vááááááááááááá. Kérek. Most." :-D
:)) Sajnos már elpárolgott :D
Nagyon, nagyon finom lehetett!:-)
Samy ez a torta valami remek lett! Én nem csak ácsingóztam, el is készítettem! :) Ez a tejfölös krém mennyei, nálam a szezonnak megfelelően az eperrel alkotott tökéletes ízélményt, dupla adag zselével hmmm... a gyermekeim imádták a gyermeknapi meglepit! Nemsokára itt a meggyszezon és... :)
Köszi a receptet!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült! :) Szívesen!
Nekem is bejött ez a tejfölös cucc! Nálunk lassan érik a málna, én majd azzal akarom kipróbálni, de szerintem bármilyen gyümölccsel jó lehet!
Szép napot!
Üdv,
Petra
Megjegyzés küldése