2011. június 10., péntek

Őszibarackos túrókrémtorta



Ez itt kérem a félig sikerült túrótorta. Nem minden úgy alakult, ahogy azt én szerettem volna.
A piskótát ketté kellett volna vágni, nem sikerült, kissé lapos lett, és elég kishitű voltam ott és akkor, hogy ezzel megpróbálkozzam. És igen, kinyitottam a sütőajtót sütés közben! Szentségtörés elkövetve, küllem kissé átalakítva, de ami megnyugtató, az ízét kipipálhattuk.







Hozzávalók:


4 tojás
4 ek. cukor
4 ek. liszt

50dkg túró
2,5 dkg zselatinpor
2 dl tej
5 ek. cukor
1 cs. van. cukor
3 dl habtejszín
6ek. sárgabarack lekvár
8-10 db fél őszibarack
porcukor







Elkészítés:


A tojások sárgáját a cukor 2/3-ával fehéredésig keverjük. A fehérjét habbá verjük, a végefelé a maradék cukrot is hozzáadjuk.
A cukros-tojásos masszához keverjük, kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet.
Kivajazott, kilisztezett 24 cm-es formába öntjük és 25 percig sütjük.
(Itt most az jönne, hogy ha kihűlt, lapjában vágjuk ketté. Na ez nálam kivitelezhetetlen volt, így a massza a piskótára került)
A túrót áttörjük, a zselatint a tejben a cukorral együtt felforraljuk.
Amikor kihűlt a túróhoz adjuk, a habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.
A tortalapot megkenjük a sárgabarack lekvárral és visszatesszük a formába.
Ráöntjük a túró felét, belenyomjuk a barackokat, ráöntjük a maradék túrót és néhány órára hűtőbe tesszük.
Akinek sikerült a kettévágás, az tegye a tetejére a piskótát és szórja meg porcukorral. Gratulálok! :)

Lelőhely: Príma Konyha

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Remek, csodás képek

Samy írta...

Köszi Bia! :)

Névtelen írta...

Ez egy nagyon jó recept, már többször megcsináltam, nagy sikere volt ;) holnap kipróbálom eperrel és eper habbal ;)