
Kicsit el voltam tűnve, sok volt a teendő mostanság, 2 esküvő (ezzel ugye több órás utómunka :S). Sütni sütögettem, csak posztolni nem volt már energiám. Na de majd most!
Ja, mondjuk most meg verseny fogyókúrában vagyok... :S Na mindegy majd megoldom. Legfeljebb többet sportolok... úgyis rám fér :D

2 és fél csésze liszt
1 tk. sütőpor
1/2 tk. őrölt fahéj
csipet só
1/2 csésze margarin (szobahőmérsékletű)
1/2 csésze cukor
3/4 csésze barna cukor
2 tojás
3 érett banán
1 tk. vanília kivonat
3/4 csésze író
1 csésze étcsoki
4 ek. margarin

Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.
Egy másik tálba keverjük krémesre a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást, keverjük el alaposan.
Kissé pépesítsük a banánt, adjuk a masszához a vanília kivonattal együtt és alaposan dolgozzuk össze, hogy egynemű legyen.
Felváltva kisebb adagokban keverjük hozzá a lisztes keveréket és az írót.
Töltsük a formába a tésztát és előmelegített sütőben süssük 160 fokon kb. 40 percig.
Tűpróbázzuk, majd ha kész hagyjuk kihűlni.
A mázhoz vízgőz felett olvasszuk meg a margarint és a csokoládét, majd kenjük be vele a tortát.
Tipp: Írót házilag is készíthetünk. 2/3 csésze tejhez adjunk 1 evőkanál citromlevet, hagyjuk állni 5 percig és kész is.
Eredeti itt: The Pastry Affair
2 megjegyzés:
Nagyon guszta. A csokibevonat pedig ellenállhatatlan. :)))
:) köszi, és még fincsi is volt ;)
Megjegyzés küldése