2011. november 21., hétfő

Őszibarackos clafoutis

Jó dolog ez a clafoutis. Egyszerű és nagyszerű, a hozzávalói általában mindig vannak otthon.
Ééés tetszés szerint variálható.




Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg cukor
8dkg liszt
2dl tejszín
1 tk. reszelt citromhéj
1 tk. vanília aroma
1-2 ek. rum
1 nagy őszibarack konzerv

porcukor
pisztácia (sótlan)




Elkészítés:

A tojásokat keverjük krémesre a cukorral. Adjuk hozzá a citromhéjat és a vanília aromát.
Felváltva, kisebb adagokban keverjük hozzá a lisztet és a tejszínt.
A felezett barackokat locsoljuk meg a rummal.
Vajazzunk ki egy közepes jénai tálat, öntsük bele a masszát, óvatosan helyezzük bele a felezett barackokat vágással lefelé.
Tegyük 25 percre hűtőbe.
180 fokon (nem előmelegített sütőben) süssük 35-40 percig. Hagyjuk kicsit kihűlni, szórjuk meg natúr pisztáciával és porcukorral.

Lelőhely: Magyar Konyha

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Nash írta...

Szia Samy!
Itt a tavasz, izgatottan váruk az új recepteket a napfényben megcsillanó ínycsiklandozó fotóiddal együtt. :)

Chocolate Shavings írta...

Looks delicious!