2011. március 23., szerda

Kapros cheddar pogácsa

Csak annyit mondok, hogy igen jó lett, cheddar és kapor... yammi ;)


Hozzávalók:

2 csésze liszt
1 ek. sütőpor
1 tk. só
150gramm margarin (kockára vágva)
2 tojás, enyhén felverve
1/2 csésze hideg főzőtejszín
115gramm reszelt cheddar
2 púpos ek. kapor
1 tojás 1 tk. tejjel elkeverve (a tetejére)




Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a sóval és a sütőporral. Morzsoljuk össze a felkockázott vajjal. Keverjük el a tojásokat a tejszínnel, adjuk hozzá a lisztes vajas keverékhez.
A cheddart keverjük össze a kaporral, majd adjuk az előző keverékhez, dolgozzuk egyneművé a tésztát.
Egy lisztezett felületen jól gyúrjuk át a tésztát. Nyújtsuk ki 2cm vastagra és szaggasuk ki 3-4 cm átmérőjű kör alakú pogácsa szaggatóval.
Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetjüket a tojással, és süssük 200 fokon 15 percig.


5 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni finom

Nelli írta...

Ez egy nagyon finom pogácsa lehet!:-)

Samy írta...

Bizony finom :)

chriesi írta...

Eszméletlen guszta! Megyek meg is sütöm, most! :D

Samy írta...

Remélem ízlett :)