Illetve azért talán akad még valaki akinek újdonság. ;)
Muszáj volt felraknom, mert olyan kis cuki lett :D, de ígérem a sárgabarackost már megtartom magamnak. (biztonság kedvéért le sem fotóztam, nehogy aztán még a végén kísértésbe essek...) ;)
Hozzávalók: (18-as forma)
10dkg kakaós keksz ledarálva
5dkg margarin
1 ek. porcukor
35 dkg mascarpone
5dkg cukor
2dl habtejszín
1 cs. habfixáló
másfél doboz körte konzerv
karamell öntet
karamell öntet
Elkészítés:
A vajat dolgozzuk el a kekszmorzsával és a porcukorral. Egyenletesen nyomkodjuk bele a tortaforma aljába. A körte felét kockázzuk fel.
A mascarponét verjük habosra a cukorral, a tejszínt verjük kemény habbá a fixálóval. Keverjük hozzá a mascarponéhoz. Húzzunk egy vékony réteget a krémből a keksz tetejére, dobáljuk rá a felkockázott körtéket, öntsünk rá egy kis karamellt, majd kenjük rá a maradék krémet. Rakjuk hűtőbe legalább 3 órára. A tetejét díszítsük a maradék körtével, öntsünk rá karamell öntetet.
5 megjegyzés:
Gyönyörű
Köszi Bius :)
Ez valami csodálatos lett!
Jajj, de jól néz ki, és milyen rég ettem már körte-karamell párost..... Megjegyzem magamnak! :-)
Köszönöm :) Örülök, hogy szimpi :)
Megjegyzés küldése