2011. október 28., péntek

Mézes mákos szelet



Szeretjük a mákosat. Rétes, torta, kifli, bejgli, teljesen mindegy. És most már ezt is szeretjük. Egyrészt, mert borzasztóan egyszerű, másrészt pedig olyan a tésztája, hogy huuuhh.






Hozzávalók: (24cm-es forma)

3/4 csésze (184gr) lágy margarin
2/3 csésze (146gr) cukor
3 ek. méz
2 tojás
1 1/2 csésze (225gr) liszt
1 tk. sütőpor
csipet só
1/2 csésze darált mák

Máz:

200gr porcukor
1-2 ek. citromlé




Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Keverjük krémesre a lágy a vajat a mézzel és a cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, alaposan keverjük el. Kisebb adagokban dolgozzuk bele a lisztet, a sütőport, a sót és a végén a mákot. Öntsük a formába és 20-25 percig süssük.
Hagyjuk kicsit kihűlni.
A porcukrot keverjük el a citronlével, annyival hogy ne legyen túl folyékony a máz.
Vegyük ki a tortát a formából és kenjük meg a cukros mázzal.
Megjegyzés: Isteni finom puha, lágy a tésztája, yammi.



1 megjegyzés:

Bianka írta...

Ami mákos csak finom lehet