2011. november 8., kedd

Olasz túrótorta



Olasz túrótorta panna cotta módra... szerelem volt első látásra, gondolom nem kell mondanom miért...;) Egy baja volt csak, sebtiben fotóztam és friss eprem sem volt, szal a nagy látvány elmaradt, de az ízorgia kárpótolt. Az a kicsorduló eperlekvár... ááá... kész voltam tőle :)






Hozzávalók:


2,5dl tejszín
1cs. vaníliás cukor
22,5dkg liszt
5dkg darált mandula
20dkg cukor
12,5dkg margarin
7 tojás
25dkg mascarpone
50dkg túró
1 citrom leve
2dkg étkezési keményítő
20dkg eperlekvár

porcukor
(eper)





Elkészítés:


A vaníliás cukrot keverjük bele a tejszínbe és forraljuk fel, pár percig főzzük.

20 dkg lisztet a darált mandulával, 5 dkg cukorral, a margarinnal és 1 egész tojással sima tésztává gyúrunk. Folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.

A tésztát két részre osztjuk, az egyiket 24cm átmérőjűre nyújtjuk és a forma aljába helyezzük, a másikból pedig peremet csinálunk, a találkozásnál nyomkodjuk kicsit össze a tésztát.

A maradék tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, a túrót, a citromlét és langyos vaníliás tejszínt, majd beleszitáljuk a maradék liszttel elvegyített keményítőt. A fehérjéket kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk.

A tortalapot megkenjük 5 dkg lekvárral, a maradékot a túrókrémbe forgatjuk.

A krémes masszát a formába öntjük és előmelegített sütőben, 175 fokon 50-60 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, a tetejét szórjuk meg porcukorral és ha van eprünk díszítsük a tetejét félbevágott eperdarabokkal.


Lelőhely: Tina