2010. július 8., csütörtök

Bolognai palacsinta

.


Ma posztolok, ha törik ha szakad! Kevertem egy jó kis Pina Colada-t, letöltöttem a képeket, bevackoltam magam, mehet. Ha ügyes leszek és véghez viszem a tervem, akkor megjutalmazom magam egy epres-csokis mini Magnummal... hmm, tuti ügyes leszek :D


Hozzávalók:

palacsintához:

15 dkg liszt
késhegynyi só
2 tojás
3,5 dl tej
1 ek. napraforgó olaj
1 púpos ek. szárított petrezselyem vagy félcsokor friss
olaj

raguhoz:

45dkg darált marhahús (sztem mindegy milyen, ki mit szeret)
1fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
másfél ek. oliva olaj
1doboz hámozott paradicsom, a felkockázott
bors
oregano

10dkg sajt
petrezselyem


Elkészítés:

A tésztához a tojásokat összekeverjük a tejjel, az olajjal, a sóval, a liszttel. Simára keverjük és beleszórjuk a petrezselymet, pihentessük egy órát. Kiolajozott serpenyőben 8db palacsintát sütünk.
A raguhoz a felaprított hagymákat üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a darálthusit és megpirítjuk, sózzuk borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, megszórjuk oregánóval és kb. 10 percig főzzük.
A palacsinták közepére 2 púpos evőkanál ragut teszünk és batyuvá hajtogatjuk őket. Jénaiba rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal és petrezselyemmel.
180 fokon addig sütjük, míg a sajt megpirul.

Természetesn lett volna benne zeller és répa is, de nem volt itthon... :S


Nincsenek megjegyzések: