2010. július 8., csütörtök

Málnás túróparfé


Na, a Magnum megvolt :). Merthát 1 poszt is poszt ;).

Tudom, tudom, már megint málna... (az eredeti recept mondjuk ribizlis volt). Hát tehetek én róla, hogy drága jó Édesapámnak málnása van? ;) Aminek persze nagyon örülünk :)

Más: Nem vagyok elégedett magammal, mostanában valahogy mindig megcsúszok, és alig van időm egy pár képet kattintgatni, a megfontolt kompozíciók így felejtősek, mindig sietnem kell :(, ráadásul 40 fokban parfét fotózni nem egyszerű, nagyjából másfél perced van és olvad... :P


Hozzávalók:

50 dkg túró
30 dkg málna + 10dkg
2 dl tej
2,5 dl tejszín
7 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
1tk citromhéj
1kk. citromlé
1kk. rumaroma


Elkészítés:

Keverjük össze a túrót a tejjel, adjuk hozzá a cukrot és a citromhéjat, majd botmixerrel krémesítsük. Adjuk hozzá a citromlét és a rumaromát. Keverjük hozzá a málnát, nem baj ha szétesik. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük óvatosan a krémes túróhoz. Simítsuk a túrókrémet egy alufóliával bélelt körülbelül 1 literes, kerek tálba, vagy osszuk el 4-5 kisebb tálkába, majd tegyük a mélyhűtőbe 2-3 órára.
Borítsuk egy tálra, szórjuk meg málnával és nyomjunk rá egy kis tejszínhabot ;)

Az eredeti recept a nlcafé-n szerepel és Vrábel Krisztina jegyzi.

Nincsenek megjegyzések: