2010. szeptember 28., kedd

Római spagetti


Ha jól emlékszem így hívták a tejszínes gombás spagettit a Pizza Hut-ban amit hajdanán annyira imádtam. De ha nem így hívták az sem baj... :)

Régen, kb. 10 éve sokat kellett Pestre járnom és menet közben kajálnom valahol kuttyafuttában, ha volt a közelben PH mindig ezt ettem :))
Rém egyszerű, de naggyon finom!



Hozzávalók:

40dkg gomba felszelve
4dl tejszín
35dkg spagetti
5dkg parmezán
1ek. olíva olaj
bors
olaj
pár szál friss petrezselyem felaprítva


Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát sós, olajos vízben.
A gombát pirítsuk meg az olívaolajon, borsozzuk, sózzuk, de csak a végefelé.
Öntsük fel a tejszínnel és közepes lángon, gyakran kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik az ízlésünknek megfelelően. Ha kell utóízesítsük, friss borssal mindenképp.
A végén szórjuk meg felaprított friss petrezselyemmel.
Szedjük tányérra a tésztát, merjük rá a tejszínes gombát, szórjuk meg parmezánnal.

8 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Egyszerű és nagyszerű! :):)

Ildy írta...

És mitől lila?:)

Samy írta...

Igen Mézi, az! :)

Ildy: Hát kérlek, ez szakmai titok!! ;)
Na jó, attól, hogy a gomba fekete redői megszínezték a tejszínt :))
Én nem szoktam kikaparni, és a gombicsek már másnapos volt, ilyenkor így jár az ember :DD
De szerencsére ez az ízét nem befolyásolja :)

Samy írta...

Ja, és az igazából ugye szürke :DD

Ildy írta...

Nem is, inkább kék (hamár nem lehet lila:)
Najólvan, lényeg, hogy jó a recept! És nagyon tetszik a blogod, van stílusa, jópofi, vicces.

Samy írta...

Na jó, mivel ilyen szépeket írtál kiegyezek egy szürkéslilában, vagy lilásszürkében?? ;) Mit szólsz? Te választhatsz ;))

Köszönöm! És Isten hozott! Vagy a google... ;)

Zsu írta...

Csudajó recepteid vannak, asszem ezt hétvégén meg is csinálom ;)

Samy írta...

Köszi Zsu! :)