2010. november 9., kedd

Málnás krémsajtos brownie


Szülinapi tortát kellett volna sütnöm hétvégére, de nem volt annyi időm rá, hogy még időben elkészüljek vele. Az utolsó pillanatban találtam rá erre a receptre aminek nagyon megörültem.
Csoki, málna, mascarpone... csak jó lehet!
Csak ott tévesztettem, hogy nem olvastam végig a receptet (angol nyelven volt) és amikor kivettem a sütőből akkor szaladtam végig, ahol is a legvégén szerepelt, hogy altassuk egy éjszakát mielőtt felszeleteljük. Klafi... Fél óra múlva érkeztek a vendégek... :P


Hidegen könnyebben szeletelhető, ...a többiek szerint pedig melegen is finom :)



Hozzávalók:

1 csésze liszt
1-1 csésze cukor
200gr margarin, kockákra vágva
200gr étcsoki
150gr málna, fagyasztott
400gr mascarpone
1 tk. vanília aroma
5 tojás


Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, sütőpapírral béleljünk ki egy 20X30 cm-es tepsit.
A vajat verjük habosra egy csésze cukorral, adjunk hozzá 3 tojást, keverjük míg egynemű nem lesz. Vízgőz felett olvasszuk fel a darabokra tört étcsokit, hagyjuk hűlni kicsit, majd keverjük a tojásos masszához. 4-5 adagban keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük a tepsibe a tészta 2/3-át.
A krémsajtot tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a másik csésze cukrot, a két tojást és a vanília kivonatot. Kézi mixerrel keverjük addig míg sima krémet nem kapunk, majd simítsuk a tészta tetejére. A maradék tésztát kanál segítségével merjük a sajtkrémes rétegre és egy villa segítségével keverjük össze márványos mintázatúra. A málnát egyenletesen szórjuk a tetejére.
175 fokon 40-45 percig süssük. Akkor jó, ha már "gumis" a sajtkrém.
Elvileg jó egy éjszakát pihentetni, de legalább azt várjuk meg hogy kihűljön.
Szerintem hidegen finomabb.

Eredeti recept: Cooking for Seven

5 megjegyzés:

Bianka írta...

A süti és maga a képek is gyönyörűek

BirgánAndi írta...

Éppen valami jó kis sütireceptet kerestem hétvégére egy naaagy baráti libabulihoz. Szállítani is kéne, meg ugye előre megsütni, asszem ez tökéletes lesz.

Kriszta írta...

Csak megerősíteni tudom, hogy nagyon fini volt! A felét befaltuk azon melegében. :-P

Samy írta...

Köszi Mindenkinek! :)

Tatin: akkor ez tényleg ideálisnak tűnhet. Én éjszakára bedobtam a hűtőbe, és másnapra istenien összeértek az ízek ;). Remélem ízleni fog!

Kriszta írta...

Tegnap este a szülinapossal megemlegettük, és pironkodva bevallottuk egymásnak, hogy bizony az egészet be tudtuk volna kapni, ha nem lett volna gyerekszobánk. :-P