A képet Karesz barátomnak ajánlom sok szeretettel! :)) ohne Villa :)) Remélem tetszik ;)
Írj bátran bármikor, bármit ;)
Hozzávalók: (18-as forma)
25dkg gesztenyemassza
12,5 dkg mascarpone
3-3,5dl habtejszín
1 cs. zselatinfix
másfél ek. cukor
10-12db babapiskóta
kb. másfél dl langyos tej
1 ek. rum
hidegre dermedő csokiszósz (elhagyható, de nem érdemes ;)
dísz (fakultatív)
Elkészítés:
Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
Rakjuk ki piskótával a tortaforma alját, öntsük rá a csokiszószt, tegyük hűtőbe.
A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát.
Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a gesztenyés krémhez. Simítsuk a krémet a tortaformába.
A tetejére öntsünk még a csokiszószból.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára. (de legalább pár órára)
16 megjegyzés:
ez nagyon áááááálllat!:)
Szia!
A hidegre dermedő csokiszósz is házi készítésű? Ha igen, közzéteszed a receptjét?
Anna
Kösziii!! :))
Szia Anna!
Sajnos nem házi készítésű :(.
Az Aldiban vettem, de csak szezonális jelleggel kapható, viszont múltkor a Tescoban is láttam, igaz épp csak karamellás volt. IceTopper vagy IceTopping néven futnak.
De ha házi készítésűt szeretnél, akkor esetleg próbáld ki azt a fajta csoki "szószt" amit a browniemnál használtam mázként, a fele mennyiség is elég erre.
Az a lényeg, hogy itt sem a túl híg, folyós, sem a nagyon kemény nem jó, szerintem.
Üdv,
Petra
Hű, micsoda mennyei habos élvezet! Ide vele!:P
Csak tessék, csak tessék!! ;)))
Épp ezt kell nekem itt látnom?
Épp ezt, amikor itt nem lehet gesztenyepürét kapni?
Nincs mese, legközelebb kézipoggyászban gesztenyepürét csempészek.
Írtó jól néz ki.
Jaj, jaj!! Hát ezek a németek! Hihetetlenek! Most már biztos, sosenem települök oda ki! ;D
Akkor el sem mondom, hogy nem csak jól néz ki...! De megnyugtatlak, csak fele annyira finom, mintha 2x olyan finom lenne ;))
Pusszantlak!
Köszi Tündér Samy!
Ejjjjjjj, ha működne a Mézga Aladár féle mz/x...
ÁÁÁÁÁÁÁ mesés
És most vettem észre, hogy vízöntő vagy, mert én is :)))
Karló: :) majd szülinapodra megleplek valami finomsággal ;)
Bianka: köszi! :))
Vízöntőnek lenni az egyik legjobb dolog a világon, szerintem ;)
Egyszer azt olvastam, hogy ebből a jegyből van a legkevesebb ;)
Hétvégre ezt is megcsin áltam, de nem zselatinfixet, hanem tejszínhab fixet tettem bele. Ez lehetett a gond? mert egy éjszaka után is eléggé képlékeny volt a gesztenyés cucc. Nagyon finom vot egyébként, lesz máskor is.
Valószínűleg az lehetett a gond, bár habfixálóval nem próbáltam, de szerintem ez a zselatin cucc jobban köt. Nekem 3-4 óra után már masszív volt, még szelni is lehetett szépen.
Akkor legközelebb zselatin fixet veszek majd.
Kedves Samy,
nem tudom eldönteni, a gesztenyés és az aszaltszilvás közül melyiket készítsem a férjem szülinapjára, mindkettő eszméletlen finom lehet. De megint csak az a kérdésem, hogy 22-es tortaformához mennyi alapanyag kell? vagyis mennyivel több, mint a 18-ashoz? Hogyan lehet ezt kiszámolni?
Előre is köszi a választ: pannuska
Na. Megcsináltam a gesztenyéset ééééééés...és hatalmas sikere volt! Izgultam, hogy a dupla adag talán nem fér bele a 22 cm-es tortaformába, ezért egy 28 centisben csináltam meg. Szóval a 2 gesztenyemasszához 250 g mascarponét és 6 dl habtejszínt tetem, 2 zselatinfix-szel. Iszonyú krémes, sűrű, isteni gesztenyhab lett belőle, alig bírtuk kivárni az egy hűtőben töltendő éjszakát :) Kicsit persze alacsonyabb lett a torta, de jó nagy :)
Kedves Samy, köszi mégegyszer a receptet, legközelebb az aszaltszilvás jön!
Üdv: Panna
:)) De jó! Örülök neki, hogy ízlett!
Nagyon szívesen! Remélem az aszaltszilvás is ízleni fog ;)
Szép napot!
Üdv,
Samy
Megjegyzés küldése