2011. január 23., vasárnap

Cheddar szelet

Újra itt vagyok! Eléggé elfoglaltan kezdtem az új évet, igaz néha sütöttem-főztem, de posztolni már nem volt időm. Páran már hiányoltatok, ami nagyon jól esett :), így ma nekiduráltam magam és újranyitom Samy Bistro-ját :)





Hozzávalók:

2 csésze liszt
2 ek. sütőpor
1 ek. tejszín
1/2 tk. só
1/2 tk. cukor
1/2 csésze kockára vágott, hideg vaj
2 csésze cheddar sajt, nagy lyukon reszelve
1/2 csésze apróra vágott metélő hagyma
2 csapott ek. kapor
1 csésze tej

2 ek. olvasztott vaj
1/4 tk. fokhagyma por
1 tk. szárított petrezselyem




Menet közben elbambultam (illetve feltartottak :P), és majdnem túlsütöttem a tetejét!! De szerencsére az utolsó pillanatban még megmenekült :)





Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Egy nagyobb tálba keverjük össze a lisztet, a sütőport, a tejszínt, a cukrot és a sót, morzsoljuk hozzá a vajat. Adjuk hozzá a kaprot, a sajtot és metélőhagymát. Öntsük hozzá a tej felét, dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá apránként a maradék tejet, amennyit felvesz, jól gyúrjuk át.
Lisztezett deszkán gyúrjuk át 10-12x. Válasszuk ketté, készítsünk belőlük 1-1 4-5 cm széles rudat, vágjuk mindegyiket 6 szeletre.
Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit messzebbre, mert megnőnek. Süssük 8-10 percig. Ha nagyon pirulna a teteje dobjunk rá sütőpapírt.
Az olvasztott vajba keverjük bele a fokhagymaport és a szárított petrezselymet.
Kenjük meg a szeletek tetejét és tegyük vissza a sütőbe 1-2 percre.


Eredeti recept: Hot Polka Dot

2 megjegyzés:

Samy írta...

Köszi :)

Mézigörl írta...

Jujj, imádom a cheddart, és nagyon tetszik a recepted! Szívesen elmajszolnék egy szeletkét :-DDD