2011. július 31., vasárnap

Kókuszos krémsajtos WOW! brownie

Röviden csak ennyit róla: Úúúristen...!!! ;)
Nálam ez most a best of, minden nap tudnék enni belőle egy (vagy kettő) szeletet.
Kókusz és csoki rajongóknak melegen ajánlom, pontosabban hidegen... és amikor másnap összeérnek az ízek... úristen...!!





Hozzávalók: (20x20)


500gr mascarpone
1/4 csésze cukor
1 tojássárgája
3/4 tk. vanília aroma
1/2 csésze kókuszreszelék

2/3 csésze liszt
1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. só
1/2 csésze margarin
225gr étcsoki
1 1/4 csésze cukor
3 tojás
1 1/2 tk. vanília aroma





Elkészítés:


Egy közepes méretű tálban keverjük össze a krémsajtot, 1/4 csésze cukrot, a tojássárgáját, a vanília aromát és a kókuszt.
Keverjük el a lisztet a sütőporral és a sóval.
Egy üvegtálban, vízgőz fölött olvasszuk fel a vajat és a csokit. Hagyjuk kicsit hűlni.
Adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat, a vaníliát és keverjük egyneműre.
Kisebb adagokban adjuk hozzá a lisztet, jól keverjük össze.
Kenjük ki a formát vajjal és lisztezzük ki. Öntsük bele a tészta felét, majd kiskanál segítségével kisebb adagokban halmozzuk a kókuszos krémet a masszára, majd öntsük rá a massza másik felét. A csokis masszát spatula segítsígível rendezzük el úgy, hogy mindenhol befedje a kókuszos krémet.

180 fokon 50-55 percig süssük. Legalább egy órát hagyjuk hűlni mielőtt felszeljük.


Eredeti itt: The Baker Chick

9 megjegyzés:

Nash írta...

Samy, éppen kb. 2 órája néztem meg, hogy van-e újabb bejegyzésed (a Csokoládés körtetorta volt az utolsó) és éppen brownie- t akarok sütni a gyerkőceimnek a holnapi nap! :) PC lezárás előtt találtam ezt a receptedet, véletlenek nincsenek. Egy hagyományos verziót fogok kipróbálni (hogy legyen összehasonlítási alap), de a második brownie ugrás ez a recept lesz! Majd megírom hogy sikerült!

Samy írta...

Kedves Nash!

Bizony nincsenek véletlenek ;)
Ha szeretitek a kókuszosat mindenképp próbáljátok ki, szerintem nagyon finom!
Jó sütögetést! :)

Üdv, Samy

Bianka írta...

Ez igen tényleg jó

Chef Viki írta...

Jesszus, de állati jó lehet!

Ránézésre simán lecsúszna két szelet is :-)) Egynél kár lenne megállni :-))

Samy írta...

:)) Örülök, hogy így "átjön" ;))

Nash írta...

Most jött el az idő a sütéshez, de nem tudom dekódolni a csésze mértékegységet. A mascaprone ott figyel a hűtőben és nem bírja ott sokáig. :) Tudsz segíteni az átváltásban?

Samy írta...

:)) Kedves Nash, 1 csésze hajszál pontosan 236ml :DD. (ezt csak onnan tudom, hogy kaptam egy ilyen spéci csészés méricskélő szettet /1 csésze, 1/2 cs. 1/4 cs. hohó/ :) de, ha fogsz egy 2,5 dl bögrét és azzal méricskélsz az is tökéletes lesz.
Irigylem, hogy ilyet sütsz :S, én is majdnem megcsináltam ma, de nem, újítanom kellett :)
Majd ne lepődj meg ha az alsó tészta kicsit ragacsos lesz, ha kihűl jobban kezelhető... de egyébként is az íz a lényeg! :)

Nash írta...

Úúúristen...!!! :)

Mindenki csak ennyit mondott volna, de nem jutottak szóhoz a meglepettségtől!
Hogy lehet valami ennyire finom?!
A fiammal készítettük el és nagyon élveztük minden mozzanatát.
Nem tartozik a legkedvezőbb árfekvésű sütemények közé, így a feleségemnek újra kellett értelmeznie a konyhai matekot. Így magyaráztam neki: ha összeadja a hozzávalók árát, akkor ossza el hárommal annyi a végeredmény! Mire felocsúdott már közelített a kókuszos kémsajtos brownie, hogy szájában selymesen elterüljön és átadja magából mindazt, ami mosolyt csal az ember arcára.
Nem számolt tovább, elismerte - gyermekeim egyöntetű bólogatása közepette -, hogy ilyen finom sütit még sohasem evett!

Köszönöm Samy, hogy tolmácsoltad ezt a remek receptet és segítségedet az átváltásban.
Én így váltottam át és tökéletes eredményt adott:
¼ csésze cukor: 60g
½ csésze kókuszreszelék: 37g
2/3 csésze liszt: 94g
½ csésze margarin: 113g
1 ¼ csésze cukor: 300g

Íme a végeredmény: https://plus.google.com/u/0/photos/102174778630507825968/albums/5664103609699037825?hl=hu
Üdv! Nash

Samy írta...

:)) Nagyon szívesen Nash. Örülök, hogy az egész családnak ízlett.
Valóban nem egy olcsóság, de szerintem mindenképp megéri az árát :)!
Megnéztem a képeket, nagyon szép lett a sütid, az átváltás pedig tökéletesnek tűnik ;)

Üdv,

Samy