2011. augusztus 2., kedd

Meggyes clafouti mandulás habbal

Ez a Clafouti dolog már régóta izgatott, ha észrevettem volna, hogy mennyire egyszerű, már rég megcsinálom. Ezzel a mandulás habbal igen kis pikáns lett. Máskor is fogom alkalmazni az ízesített tejszínhabot. Egyszerű és nacccerű kategória. ;)





Hozzávalók: (25cm átmérőjű piteforma)

1/2 csésze liszt
1/4 csésze cukor + 2 evőkanál
3 tojás
1 csipet só
1/4 csésze tejföl vagy natúr joghurt
1 csésze tej
1 tk. rum
1 üveg meggy befőtt

1 csésze habtejszín
1/4 csésze porcukor
1 tk. mandula aroma




Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190fokra. Csepegtessük le a meggyet.
Keverjük össze a lisztet a negyed csésze cukorral és a sóval.
Egy másik tálban keverjük simára a tojásokat, a tejfölt, a rumot, adjuk hozzá a lisztet, elektromos mixerrel dolgozzuk egyneművé.
Vajazzuk ki a formát, szórjuk meg a 1 ek. cukorral. Rakjuk ki a forma alját meggyel, öntsük rá a kikevert masszát. Szórjuk meg a maradék cukorral, süssük 40-45 percig.
Hagyjuk hűlni 30 percet mielőtt felszeljük.
Félig verjük fel a habtejszínt, adjuk hozzá a porcukrot és a mandula aromát, majd verjük kemény habbá.
Minden szeletre halmozzunk 2 evőkanál mandulás habot.

Eredeti itt: a farmgirl's dabbles

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon-nagyon finom