Kellett már valami sósság. Régóta fontolom, hogy sütök egy jó kis lángost, már múltkor eltökéltem mikor Ildy oldalán láttam, de mostanáig váratott magára. Ehetjük hagyományosan, sajttal-tejföllel is, mindenképp finom :)
Hozzávalók:
2,5dl tej
2,5dl víz
3dkg élesztő
60dkg liszt
1kk. só
olaj a sütéshez
3dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
fokhagymasó
4-5 fej közepes vöröshagyma
kevés olaj
kevés liszt
Elkészítés:
A fokhagymát aprítsuk fel, adjuk a tejfölhöz, ízesítsük egy kis fokhagymasóval.
A hagymát pucoljuk meg, karikázzuk fel, felforrósított olajban pirítsuk meg, menet közben szórjuk meg egy kis liszttel.
Kb. 1dl tejet langyosítsunk meg, morzsoljuk bele az élesztőt és keverjünk hozzá 1 evőkanál lisztet, tegyük félre lefedve negyed órára, hogy felfusson.
A lisztet szitáljuk egy nagyobb keverőtálba, készítsünk a közepére egy mélyedést, öntsük bele az élesztős teje és sózzuk meg. Adjuk hozzá a maradék tejet és a langyos vizet. Intenzíven dagasszuk 8-10 percig, míg el nem válik az edény falától és könnyű, lágy, ragadós tészta nem lesz. Szórjuk meg a tetejét liszttel és kelesszük 45 percen keresztül.
Borítsuk a tésztát lisztezett gyúrólapra, sodorjuk rúddá, majd vágjuk 15 egyenlő részre.
Egyenként gömbölyítsük őket kis cipókká és hagyjuk még 20 percig kelni.
Bő olajban, tenyérnyire kihúzogatva 1,5-2 perc alatt kisütjük.
Kenjük meg a lángosokat a fokhagymás tejföllel és szórjuk rá a pirított hagymát.
Príma Konyhában leltem.
4 megjegyzés:
Isteni lehet a pirított hagymával!
Gyönyörű
Jajjjjj...ez kíííínzás így délelőtt! Máris éhes lettem! A képek és a lángos is "csúcsszuper"! :)))
Waúúúúúúú......mennyi finomság megfűszerezve profibbnál, profibb fotókkal. "Ne tedd kérlek", mert nem tudok szülinapomra választani...:-)
Megjegyzés küldése