2010. november 15., hétfő

Mascarponés rizstorta epertetővel


Van itt a közelben egy cukrászda, Geleta-nak hívják, aki erre jár térjen be, van egy isteni gyümölcsös rizses sütijük, én majdnem mindig azt eszem. Márt régóta erősen gondolok arra, hogy kikísérletezem. A hétvégén sort is kerítettem rá, hát mit mondjak, elég jó lett :))


Hozzávalók:

1 csészes rizs (Arborio - kerek szemű)
3 csésze tej
1/2 csésze cukor
10 dkg mascarpone
2,5dl tejszín
1 cs. zselatin
15db babapiskóta
kb. 2dl tej
1 doboz eperkonzerv
1 zacsi epres gyümölcskocsonya


Elkészítés:

Egy lábost öblítsünk ki hidegvízzel, forraljuk fel benne a tejet, adjuk hozzá a rizst nagy lángos, néha megkeverve főzzük 10 percig. Adjuk hozzá a cukrot, majd főzzük addig míg puha nem lesz, kb. 20 percig, a vége fele gyakran kevergetve. Hagyjuk kihűlni, keverjük hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, és ha nem elég édes adjunk hozzá mézet, vagy kukorica szirupot.
Oldjuk fel a zselatint 1dl vízbe, ha kissé kihűl keverjük a masszához.
Verjük kemény habbá a tejszínt, és forgassuk a rizshez.
A babapiskótákat kissé puhítsuk fel a langyos tejben, és rakjunk ki vele egy 24cm csatos forma alját. Öntsük rá a rizses masszát és 3-4 órára tegyük hűtőbe.
Csöpögtessük le az epret, rakjuk vele ki a torta tetejét, majd öntsük rá az eperkocsonyát.
Tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

7 megjegyzés:

Elif írta...

Csodás, azt kell mondjam ellenállhatatlan! Nyami!

Ildy írta...

Először úgy olvastam a címet, hogy tepertővel. Bár lehet, hogy nem lenne rossz hozzá:)
Hát ez meglehetősen jól sikerült, ahogy elnézem!:)

strawberry írta...

na, ezt jól meghegesztetted :D

Samy írta...

Köszi! Köszi! Köszi! :)

Tepertő... és tényleg! LOL ;)

Bianka írta...

Juj eszméletlen guszta

Samy írta...

Köszi :)

Kriszta írta...

A csudába!

Már vagy tíz karácsonyi süti ötletem van, és erre itt van még egy...
Most mi lesz? :-O