2010. május 4., kedd

Pudingos sültkalács

A TV Paprika magazinban láttam egy hasonló receptet. Egyszerűnek és jópofának tűnt, gondoltam megteszi vasárnap reggelre.




Hozzávalók: (20X25)


250g foszlós fonottkalács
1 cs. főzős vanília puding
4ek. cukor
5dl tej
6-7 ek. sárgabarack lekvár
5dkg étcsoki
1 marék mazsola



Elkészítés:

A mazsolát áztassuk be langyos vízbe, kb. 20 percre.
A kalácsot szeljük fel, nálam 6 szelet lett. Kenjük meg lekvárral.
Főzzük meg a pudingot a tasakon lévő leírás szerint.
Fektessünk egy szelet kalácsot egy 20x25cm-es tűzálló tál rövidebbik oldalára, a lekváros oldalával felfelé. Merjünk rá 2-3 evőkanál pudingot, szórjuk meg mazsolával, folytassuk míg a kalácsok el nem fogynak. A maradék pudinggal öntsük körbe. Törjök kisebb darabokra a csokit és szórjuk rá.
Kb. 165 fokon 15 percig süssük. Vigyázzunk a kalács ne égjen meg.

Nincsenek megjegyzések: