2010. május 1., szombat

Tavaszi tejszínes taglietelle

A Szakácsok könyvét lapozgattam és ott tetszett meg egy fotó, a receptet el sem olvastam, mert tudtam, hogy úgyis csak abból élek ami otthon van.


Hozzávalók:

35dkg taglietelle
1 szál póréhagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
1 doboz csemege kukorica
10dkg bacon
4dl főzőtejszín (20%)
kevés olaj
petrezselyem (szárított)

bors


Elkészítés:

A paprikát felkockázzuk, a pórét felkarikázzuk. A bacont felszeleteljük és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a pórét és a paprikát, 2-3 evőkanál vizet, sózzuk borsozzuk és pár percig pároljuk. A lecsöpögtetett kukoricát is hozzákeverjük, felöntjük a tejszínnel, utóízesítjük. Felforraljuk, 10 percig folyamatosan kevergetve közepes lángon főzzük míg a tejszín kicsit besűrűsödik.
Közben kifőzzük a tésztát sós, olajos vízben. Leszűrjük, tányérra szedjük és rámerjük a tejszínes zöldséget. A tetejére frissen őrölt borsot szórunk és egy kis petrezselymet.

Nincsenek megjegyzések: