Hozzávalók:
3 tojás
20dkg cukor
15-15dkg liszt és vaj
fél tasak élesztőpor
1 tasak vaníliás cukor
5ek. kakaópor (cukormentes)
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadunk egy kevés lisztet, egy kevés vajat, és addig váltogatjuk míg el nem fogynak. Végül hozzáadjuk az élesztőt és a kakaóport.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához keverjük.
Csak háromnegyedig töltsük ki a formát, mert sütés közben nő a tészta térfogata.
Közepesen meleg sütőben készre sütjük. (Nálam kb. ez 45 perc)
Marcipános-pisztáciás változathoz:
Szeleteljük fel a piskótát. Keverjünk ki egy zacskó Dr.Oetker marcipá ízű mázt. Folyassuk rá a piskótára, és szórjuk meg apróra vágott pisztáciával (nem sós).
Mascarponés-epres változathoz:
1 tojássárgáját keverjünk ki 2-3 evőkanál cukorral, adjunk hozzá 20dkg mascarponét, majd keverjük össze 2dl tejszínből vert habbal. A piskótát itt is szeljük fel, kenjük meg a habbal, helyezzünk rá felszelt eperdarabokat, még egy piskótát, azt is kenjük meg habbal, a tetejére tegyünk egy szem epret. Ezt is megszórhatjuk apróra vágott pisztáciával.
Az eredeti receptet a Fakanál magazinban olvastam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése