
Ez a desszert egy fotózásra készült volna BenKee kedvéért, merthogy ő szereti a gesztenyét, de túlvállaltuk magunkat, úgyhogy a golyók meztelenül a hűtőben végezték aznap. Másnap újra gyúrtam a golyókat egy kis kókuszos-csokis likőrrel, pálcára tűzve olvasztott étcsokiba mártottam őket, és meghempergettem mindenféle jóban amit otthon találtam.

Hozzávalók:
1 cs. gesztenyemassza (250g)
1 tábla étcsoki
2-3 ek. kókuszreszelék, csokidara, aprított mogyoró
pár cent Kókuszos-csoki likőr
Elkészítés:
A felolvasztott gesztenyemasszát összetörjük és pépessé keverjük a likőrrel. Majd egy órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen és könnyen formázható legyen.
Az étcsokit felolvasztjuk, a gesztenyemasszából 2,5 cm átmérőjű golyókat formálunk, pálcára szúrjuk és megforgatjuk az étcsokiban, majd körbeszórjuk a darálékokkal.
Hűtőben, lefedett dobozban pár napig eláll.
pár cent Kókuszos-csoki likőr
Elkészítés:
A felolvasztott gesztenyemasszát összetörjük és pépessé keverjük a likőrrel. Majd egy órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen és könnyen formázható legyen.
Az étcsokit felolvasztjuk, a gesztenyemasszából 2,5 cm átmérőjű golyókat formálunk, pálcára szúrjuk és megforgatjuk az étcsokiban, majd körbeszórjuk a darálékokkal.
Hűtőben, lefedett dobozban pár napig eláll.
2 megjegyzés:
Ez csak elmondva ilyen egyszerű ám! Én láttam a készítési folyamat végét, és háááát, csak erős idegzetű, türelmes emberek vágjanak bele.:-P
De a látvány minden esetre magáért beszél, és gondolom finom is volt, úgyhogy aki karácsony táján kreatívkodni akar, annak bátran ajánlom.
igen, tényleg csak leírva hangzik egyszerűnek :)), viszont olyan jól néznek ki, hogy sztem megéri vele bíbelődni, és igen, fini is volt nagyon
Megjegyzés küldése