2010. június 27., vasárnap

Csak egy tök, metélőhagymás szezámmagos bundában kapros joghurtos mártogatóval

.

Imádom a rántott cuccokat, legyen az husi, sajt, hal, palacsinta, bármilyen zöldség, karfiol, gomba, tök, cukkini, répa, hagyma vagy brokkoli. De lehet, hogy valójában a sült panírt szeretem csak :D (Szomorú, hogy egyébként egészségtelen :P)
Nagyon vártam már, hogy elkezdődjön a rántott zöldség szezon. Már pénteken megvettem a tököt, hogy vasárnap jól kirántsam. Egy kicsit rendhagyóra sikeredett, de isteni lett.


Hozzávalók:

tök 1 darab
(liszt, 2 tojás, kevés tej, zsemlemorzsa) olaj
2 ek. metélőhagyma
3 ek. szezámmag
1dl joghurt
1dl majonéz
2tk. kapor


Elkészítés:

Megpucoljuk, felszeljük (majd esetleg félbevágjuk) a tököt, jól besózzuk, állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét.
A szokott módon panírozzuk. (A tojáshoz keverjük a metélőhagymát, a zsemlemorzsához a szezámmagot.)
A joghurtot elkeverjük a majonézzel és a kaporral.
Felhevített oljaban kirántjuk a tököket, az öntetet kissé behűtjük, paradicsommal, uborkával, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

.

Nincsenek megjegyzések: