2010. június 26., szombat

Élménybeszámolok avagy hirtelen szembesülés a modern kor vívmányaival

2010. június. A modern technika még tovább töri útját az otthonomba. Hiába, a modern kor gyermeke vagyok és Vízöntő lévén minden klassz kis elektronikai kütyü érdekel, főleg ha nem csak dizájnos, hanem még hasznos is.

Vééégre! Szert tettem egy macro obira! Hetek óta dillemáztam két objektív között, már nagyon égető volt a kérdés, de szerettem volna mindegyiket kipróbálni mielőtt beruházok, hisz nem egy occó mulatság. Nagy mázlimra sikerült is, sőt az egyiket igen jó pénzért meg is vásároltam :). Azóta nagy az öröm és a boldogság :). Azonnal beleszerettem, az obiba is, meg a macro világba is. Az a rajzolat, a DOF, 2.8, ahhh, hiheeetetlen, hogy eddig miért nem volt ilyenem... Most mindent lemakrózok. Még a porcicákat is az ágy alatt! Jah, őket már nem :D A másik szerzeményem még a hó elején egy robotporszívó volt :D Ahhoz is igen olcsó pénzért sikerült hozzájutnom. Isten áldja meg azt is aki kitalálta! www.pogabot.hu .Állítólag magyar találmány. Őszintén szólva még nem nagyon hallottam róla, egyszer a kozmetikába láttam egy ilyen lapos izét, amivel állítólag a takcsinéni takarított, de nem is értettem hogyan, olyan űrdolognak tűnt az a kis vacak. Jópofa volt, de gondoltam ez valami úri huncutság és valszeg egy valag pénzbe kerül. El is felejtettem, míg nemsokkal utána kaptam egy e-mailt egy cégtől, ahol egyharmad áron volt ez a kis dög.
10percet filóztam, utánanéztem, és megrendeltem. Életem egyik legjobb vétele volt. Esténként míg vacsorázom ő felporszívóz :D
Aztán amit nem terveztem, de kellett egy külső hardver. Évek óta tipródom rajt, hogy beszerezzek egyet. Mindig sajnáltam rá a pénzt, de most égetően kellett. 3 gépen dolgozom, és úgy tűnik most egyszerre adják fel. Hetek óta adatokat mentek, flashdrivra le, dvdre ki, mert ugye amin a legfontosabb dolgok vannak, azon persze író nincs... Na mindegy, fogcsikorgatva, de vettem egyet. Azzal vigasztalom magam, hogy egy 500Gb-os mentőegység csak jó beruházás lehet. És persze hamár, akkor a külsőre is odafigyeltem. :) Gyönyörű gyöngyház bordó ház, bőrhatású hátlap, csillivilli ultradizájn! Merthát elvégre nőből vagyok vagy mi ;)
És még két dolog, ha már a modernizálásnál tartunk. Mostanában rákaptam, hogy telefonból főzök! Nem szakácskönyvből, nyomtatott vagy kiírt receptekből :D. Nem, beírom az Operába hogy mit akarok, és már ott is van. Az eszem megáll, hogy hol tartunk néha...
Ma meg már arra vetemedtem, hogy a számítógépről fotózok. (ami egyébként több szempontból is egy nagyon hasznos dolog). Egyszerűen összekötöm a gépet a PC-vel, és majdnem mindent onnan vezérlek. Katt és a monitoron a kép. Kész! :D Ez már nekem is sokkk!
Lehet jövőhéten elég lesz már csak az, ha gondolok egy kajára és már magától meg is jelenik a monitoron meg a blogon... :))

8 megjegyzés:

Eszter írta...

Ez jó volt! El is újságoltam Achinak rögtön a porszívót...engem is érdekelne a kis dög... :-p

Samy írta...

Húú, nagggyon jóóóó! :) Ha jössz majd megmutatom ;)) Én imádom!

Mrs Smith írta...

Ez a kis takarítókütyü nekem is nagy kedvencem! Amikor megjelent itt Mo.-n, akkor szemet vetettem rá,(egy kollégámnak lett akkor) de rájöttem, panelban, ráadásul egy gyerkőc szana-szét hagyott legódarabjai mellett totálisan értelmetlen... No ebaj, majd ha nagy házam lesz (sose):))) akkor talán! Most nagy vágyam technikai téren, hogy legyen néhány jobb optikám a gépünkhöz...Majd egyszer az is lesz! De én is imádom ezt a mindent mindennel össze lehet kötni - küldeni őrületet, meg lefényképez elküld stb-it! Pedig oroszlán vagyok, nem is vízöntő:-P Ráadásul 1969-ből...:-DDD Pusz: Mrs Smith

Samy írta...

Jaj nagyon jóóó! ;)Én imádom! De igen, egy gyerkőc mellett valószínűleg hasznavehetetlen :).
Hát lehet, hogy nem vagy Vízöntő, de az Oroszlán a szemközti jegye, lehet innen a vonzalom, mert ők jól megértik egymást :DD Vagy egyszerűen csak más jegyeket is érdekelhet ;)
Milyen géppel fotózol? Nekem is nagy álmom egy mindent kimerítő obi park :)

Mr Smith írta...

Egyik legjobb barátnőm is Vízöntő...:) Fényképezőgép téren csak félprofiban adjuk elő a dolgokat, mert fotós szakmámat nem gyakorlom, legalábbis a fotós klasszikus értelmében. A mostani szakmámhoz szükség van a fényképész ismeretekre, csak másképpen. Fényképezni imádok, és ez digitális világ, maga a mennyország! Most bátran ráragadhat az ujjam az exponáló gombra!:-D Régebben ebből komoly költségeim, és konfliktusaim voltak Mr Smith-szel...:-D (megjegyzem, nem ok nélkül)Ráadásul most Jr Smith is rákapott a fényképezés ízére, szerintem nagy bajban lennénk az előhívós filmekkel...:-) Egy Canon Eos 400D-ésünk van, kettő kitoptikával. Egy kicsit nagylátószög, és egy kicsit tele optika:)) De egyszer! Majd lesz egy kicsit nagyobb látószögű, és kicsit nagyobb tele, kicsit jobb fényerővel...talán!:-DD Te, gondolom, Nikonnal fényképezel, ha jól tévedek?

Samy írta...

Nekem meg 2 nagyon jó bnőm Oroszlán :)
Te is fényképész vagy?? :) Mondjuk sajna én sem űzöm a szakmát...
Igen, van egy Nikonom, egy F80-as, de még filmes ugye, így száműzve van szegény, pedig nagyon szerettem.
Most egy Canon 350D-vel nyomom, őt is nagyon szeretem. Csak egy kit obim volt eddig, de most vettem egy 60-as macrot. Persze szeretnék még egy nagylátót meg egy telét, meg egy hátaslovat, meg egy kis házat nagy kerttel...meg még sok minden mást is ;) :D
Én is imádom ezt a digitális világot! Sehol nincs benne határ. Csak sajnos a végtelenségig lehetne költeni rá :( Mostanában egy 5D-re fáj a fogam, de az elég nagy kiadás, soha nem hozná vissza az árát, úgyhogy egyelőre én is csak ábrándozom róla.
De majd egyszer...!! ;)

Mrs Smith írta...

Mi is azt nézegettük, hogy amerikában annyival olcsóbbak a gépek, és az optikák, hogy van olyan pont, amikor még a repjegy ára is bejön. Kb. 2 db optika... Itt a neten nem hirdetném ki, kik és mik vagyunk, de emilben szívesen. Erre dobsz egy emilt, persze csak ha akarsz, s ott többet is elárulhatok magunkról...;-) bemberem@freemail.hu

Samy írta...

Na igen, ezen már én is gondolkodtam, hogy simán megérné kiruccani érte, persze ha az olyan simán menne... :)
Mail megy!