2010. március 25., csütörtök

Felemás sütike

Erről a receptről méltatlanul megfeledkezetem, pedig nagyon finom a tésztája, de ma leges-legjobb Barátném megkérdezte, hogy fent van-e már a blogon, mert az emberének nagyon ízlett múltkor mikor küldtem egy kis kóstolót.



Hozzávalók:

3 tojás
20dkg cukor
15-15dkg liszt és vaj
fél tasak élesztőpor
1 tasak vaníliás cukor
3ek. kakaópor (cukormentes)
2 nagy kocka étcsoki összetörve


Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadunk egy kevés lisztet, egy kevés vajat, és addig váltogatjuk míg el nem fogynak. Végül hozzáadjuk az élesztőt.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához keverjük.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik feléhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a másikhoz a kakaót.
A kétféle tésztából kisebb adagokat felváltva a kivajazott formába simítjuk. Közben beledobáljuk az összetört csokidarabkákat. Csak háromnegyedig töltsük ki a formát, mert sütés közben nő a tészta térfogata.

Közepesen meleg sütőben készre sütjük. (Nálam kb. ez 45 perc)
Ha van otthon marcipán, akkor azt is szórok a tésztába.

Az eredeti receptet a Fakanál magazinban olvastam.

Nincsenek megjegyzések: