2010. március 23., kedd

Spenótos baconos fusilli vagy penne vagy akármi

Akár Popeye csaja is lehetnék, hiszen spenót fogyasztásom eléri az évi több kilót, ami azt hiszem annyira nem jellemző a hazai konyhákban. Még szerencse, hogy valójában nem izmosít, különben lassan vetekedhetnék egy díjbirkózó testalkatával.

A lényeg, a spenót jó, finom és egészséges, sajttal kombinálva meg egyenesen isteni! :)



Hozzávalók:

15-20dkg spenót (mirelit, leveles)
1 fokhagyma
10dkg bacon
3dl tejszín
35dkg fusilli (vagy más olaszos tésztafajta)
kevés vaj

bors
olaj (kifőző vízbe)


Elkészítés:

A felengedett spenótot (én jól megmikrózom) és a feldarabolt fokhagymát kevés vajon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd felengedjük a tejszínnel. Felforraljuk, majd pár percig fedőalatt főzzük.
A tésztát bő sós vízbe kifőzzük, lecsepegtetjük, majd a spenóthoz adjuk.
A felszeletelt bacont egy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, a tésztára dobjuk, és az egészet átforgatjuk.
Hopp már kész is. :)

Azért szeretem mert hamar kész.
Ha van otthon parmezán, akkor tálalás előtt megszóróm kicsit vele.

Nincsenek megjegyzések: