2010. március 4., csütörtök

Spenótos gombás szélesmetélt

Az összes hozzávalót imádom. :) Szintén az a kategória, amivel nem kell pepecselni, kb. 20 perc alatt kész, és nagggyon fini.


Hozzávalók:



30dkg spenótos szélesmetélt
25dgk mascarpone
20dkg fagyasztott, leveles spenót
10dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
1dl tej
1 tojás sárgája

bors
őrölt szerecsendió
kevés vaj, olaj



Elkészítés:

A felengedett spenót leveleket és az apróra vágott fokhagymát egy kevés serpenyőben felolvasztott vajon pár perc alatt megpároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész egy tálban félrerakjuk.A maradék vajra dobjuk a felszeletelt gombát, és enyhén megpirítjuk, szintén sózzuk, borsozzuk. Közben felrakjuk a tésztát főni a szokásos olajos, sós vízbe.
A mascarponét egy edényben szépen lassan felmelegítjük, folyamatosan adjuk hozzá a tejet, ízlés szerint kerüljön bele só, bors és az őrölt szerecsendió. Kissé felforraljuk, majd tűzről levéve a tojás sárgáját folyamatosan kevergetve hozzáadjuk. Az elkészült mártásba tesszük a spenót leveleket és a gombát, majd a végén a kifőtt tésztát, összekeverjük és máris tálalhatjuk.


Nincsenek megjegyzések: