2010. március 21., vasárnap

Habart szilvaleves

Szeretem a gyümölcsleveseket, általában amit lehet fahéjasra csinálok, de ezt most pluszban feldobtam némi fehérborral és egy kis citromhéjjal. Fini lett!



Hozzávalók:

1-1 1/2 üveg szilvabefőtt (magnélküli, felezett ha lehet)
6-8 darabka egész fahéj
4-5 szegfűszeg
1 pohár tejföl
liszt
kb. 4-5 ek. fehérbor
reszelt citromhéj (1 kiskanál)
folyékony édesítő vagy cukor
őrölt fahéj


Elkészítés:

A levével együtt egy lábosba öntjük a befőtteket, és adunk hozzá némi vizet (kb. 3-4dl).
Hozzáadjuk az egész fahéjat és a szegfűszeget, felforraljuk, majd kisebb lángon addig főzzük, míg a szilva el nem kezd szétfőni. Hozzáadjuk a fehérbort, a reszelt citromhéjat. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, folyamatosan kevergetve a leveshez adjuk, ízlés szerint édesítjük.
Pár percig még főzzük, majd a gázról levéve megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Ha már nem túl meleg rakhatjuk is a hűtőbe, pár óra múlva hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: