Még mindig eper, és leveles. Most ki akartam próbálni milyen édesen.
Hozzávalók: (4darabhoz)
1 csomag friss leveles tészta (250g)
1 doboz eperkonzerv
cukor
tejszínhab
csokiöntet
olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A leveles tésztából 4db csónak formát vágunk, (én egy pizzaszelővel tettem) a széleit visszahajtjuk kb. 1 cm szélesen, majd vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük.
Az epret lecsöpögtetjük, és egy lábosban másfél evőkanál cukorral pár perc alatt darabos szószt főzünk.
A tésztát berakjuk a sütőbe (180 fok)és 4-5 percet sütjük, ha elkezd emelkedni a közepe kivesszük, egyenletesen elosztva rákanalazzuk az eperszószt, majd még 15-20 percig sütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni. Fogyasztás előtt nyomjunk rá tejszínhabot, csokiöntettel megcsíkozzuk és kész is.
Kicsit olyan gofri jellegű, csak sokkal egyszerűbb.
Hozzávalók: (4darabhoz)
1 csomag friss leveles tészta (250g)
1 doboz eperkonzerv
cukor
tejszínhab
csokiöntet
olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A leveles tésztából 4db csónak formát vágunk, (én egy pizzaszelővel tettem) a széleit visszahajtjuk kb. 1 cm szélesen, majd vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük.
Az epret lecsöpögtetjük, és egy lábosban másfél evőkanál cukorral pár perc alatt darabos szószt főzünk.
A tésztát berakjuk a sütőbe (180 fok)és 4-5 percet sütjük, ha elkezd emelkedni a közepe kivesszük, egyenletesen elosztva rákanalazzuk az eperszószt, majd még 15-20 percig sütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni. Fogyasztás előtt nyomjunk rá tejszínhabot, csokiöntettel megcsíkozzuk és kész is.
Kicsit olyan gofri jellegű, csak sokkal egyszerűbb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése