2010. március 15., hétfő

Gombás baconos palacsintatekercs

Mindenféle palacsintát szeretek, a sósak közül ez az egyik nagy kedvencem.






Hozzávalók:

palacsintához:

12 dkg liszt
késhegynyi só
2 tojás
3 dl tej
1 ek. napraforgó olaj
1 púpos ek. szárított petrezselyem vagy félcsokor friss

olaj

töltelékhez:

3 dkg vaj
20 dkg gomba
fél dl fehérbor
2,5 dl tejszín
10 dkg bacon
3 szál újhagyma vagy 1 nagyobb póré
5 dkg sajt
1 ek. mustár

bors


Elkészítés:

A tésztához a tojásokat összekeverjük a tejjel, az olajjal, a sóval, a liszttel. Simára keverjük és beleszórjuk a petrezselymet. Kiolajozott serpenyőben 8db palacsintát sütünk.

A töltelékhez a vajat felolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben (vagy lábosban), beletesszük a felszelt gombát, 3-4 percig pároljuk, aztán felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a bor el nem párolog. Kevés sóval borssal ízesítjük.
Belekeverjük a tejszínt, felforraljuk, majd kis lángon besűrítjük. Beletesszük a felszelt bacont és a felkarikázott hagymát és átforrosítjuk. Hozzáadjuk a mustárt, utófűszerezzük. Ha kissé kihűlt megtöltjük vele a palacsintákat, jénaiba tesszük, kevés sajtot reszelünk rá és a sütőbe dugjuk, addig míg a sajt enyhén meg nem pirul.

Az eredeti receptet egy régi Fakanál magazinban olvastam.

Nincsenek megjegyzések: