Na, ez a recept véletlenül született. Csak titokban árulom el, hogy az Auchanbe kapható túrós csokis rudat akartam reprodukálni, mert az Apukám nagyon szereti. Mint látszik köze sincs hozzá, viszont nagyon finom rétes lett belőle :).
250g túró
egy tojássárgája
1cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj (kb. 1/2 teáskanál)
fél marék mazsola
kb. másfél evőkanál tejföl
porcukor
Elkészítés:
A leveles tésztából 20cm hosszú részt vágunk, a szélessége ugye adva van. A mazsolát beáztatjuk.
A túrót elkeverjük a tojássárgájával, a van. cukorral, a citromhéjjal, ízlés szerinti porcukorral (kb. 2-3 ek.) és a tejföllel. (ezt csak azért tettem belem, hogy krémesebb legyen).
A végén belekeverjük a mazsolát.
A tészta közepére egy csíkba halmozzuk a tölteléket, a két rövidebb szélnél (a tölteléknél) egy centire visszahajtjuk a tésztát. Felhajtjuk a hosszanti széleket, hogy legalább 2cm-en fedje egymást a tészta, majd a hajtással lefele vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük.
Kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintjük, és még melegen tálaljuk.
Nem kell megijedni, mert a töltelék az aljában lesz, a teteje meg légüresen megnyúlik, ennek ilyennek kell lennie :). Szerintem ízre tuti túrós rétes, csak sokkal egyszerűbb elkészíteni.
Hozzávalók: (2 csík rétesnek látszó tárgyhoz)
250g túró
egy tojássárgája
1cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj (kb. 1/2 teáskanál)
fél marék mazsola
kb. másfél evőkanál tejföl
porcukor
Elkészítés:
A leveles tésztából 20cm hosszú részt vágunk, a szélessége ugye adva van. A mazsolát beáztatjuk.
A túrót elkeverjük a tojássárgájával, a van. cukorral, a citromhéjjal, ízlés szerinti porcukorral (kb. 2-3 ek.) és a tejföllel. (ezt csak azért tettem belem, hogy krémesebb legyen).
A végén belekeverjük a mazsolát.
A tészta közepére egy csíkba halmozzuk a tölteléket, a két rövidebb szélnél (a tölteléknél) egy centire visszahajtjuk a tésztát. Felhajtjuk a hosszanti széleket, hogy legalább 2cm-en fedje egymást a tészta, majd a hajtással lefele vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük.
Kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintjük, és még melegen tálaljuk.
Nem kell megijedni, mert a töltelék az aljában lesz, a teteje meg légüresen megnyúlik, ennek ilyennek kell lennie :). Szerintem ízre tuti túrós rétes, csak sokkal egyszerűbb elkészíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése