2010. március 14., vasárnap

Kukorica krémleves

Ezzel a különleges krémlevessel egy Zamárdi étteremben találkoztam először egy családi vacsora alkalmával. Azóta sem nagyon láttam étlapon, de mivel nagyon ízlett nekiveselkedtem, hogy megfőzzem.


Hozzávalók:


1 doboz konzerv csemegekukorica (de lehet fagyasztott is)
1,5 l zöldségleves (kockából)
1 póré vagy 2 szál újhagyma
2 szál sárgarépa
kevés vaj
1,5 dl főzőtejszín
2 ek. étkezési keményítő
fokhagyma granulátum
bors
metélőhagyma
2 szelet bacon


Elkészítés:


A kész zöldséglevesbe beleöntjük a lecsöpögtetett kukoricát, majd puhára főzzük, kb. 20 perc, fokhagymával és a borssal ízesítjük. Ha kissé kihűlt összeturmixoljuk, majd leszűrjük.
Az étkezési keményítőt csomómentesen elkeverjük a hideg tejszínnel, a levest felforraljuk, és folyamatosan kevergetve hozzáadjuk.
Az apróra vágott hagymát és a felszeletelt répát egy kevés vajon megpároljuk, majd a leveshez adjuk. A bacont felszeljük, megpirítjuk és a tálaláskor a levesbe rakjuk, friss metélőhagymával megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: