2010. március 25., csütörtök

Lencsés babsaláta vagy fordítva

Szégyenszemre, de bevallom, a lencse nálam eddig vagy leves vagy főzelék volt, de mivel nemrég kaptam egy kis kóstolót majonézes változatából, gondoltam nekiugrok, mert nagyon szeretem, és nagyon egészséges is.



Hozzávalók:


20dkg lencse (előtte nap áztassuk be)
1 doboz konzerv fehérbab
1 közepes fej lilahagyma
kisebb piros kaliforniai paprika fele
kb. 2dl majonéz
2ek. tejföl
fél ek. mustár
bors

babérlevél
petrezselyem


Elkészítés:

Az előre beáztatott lencsét sós vízben és a babérlevél társaságában megfőzzük.
A babot lecsepegtetjük. A paprikát apró kockákra vágjuk és kevés vajon, kevés vízzel egy serpenyőben megfonnyasztjuk. A lilahagymát felkarikázzuk.
A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral, borsozzuk.
A lencsét lecsepegtetjük, és ha már kihűlt összekeverjük a babbal, hagymával és paprikával.
Leöntjük a majonézzel, jól összeforgatjuk majd berakjuk a hűtőbe. Tálalás előtt megszórjuk egy kis petrezselyemmel.

Igazán másnapra érne össze az ízek.

Nincsenek megjegyzések: