Hozzávalók:
50dkg túró
3 egész tojás
9dkg búzadara
csipet só
1 tk. citromhéj
porcukor
zsemlemorzsa
olaj
1doboz fagyasztott erdei gyümölcs (350gr)
4 ek. cukor
Elkészítés:
Összetörjük a túrót, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a búzadarát, a citromhéjat, egy csipet sót, majd összekeverjük az egészet, letakarjuk és egy órát pihentetjük.
A zsemlemorzsát két evőkanál olajon enyhén megpirítjuk.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd enyhén sós forrásban lévő vízbe rakjuk, addig főzzük, míg a gombócok fel nem jönnek a felszínre, majd a pirított zsemlemorzsára helyezzük őket.
A gyümölcsöt megszórjuk a cukorral és szószt főzünk belőle.
A kihűlt szószt tányérra kanalazzuk, ráhelyezzük a gombócokat és megszórjuk porcukorral.
2010. április 4., vasárnap
Citromos túrógombóc erdei gyümölcsszósszal
Anyukámat akartam meglepni húsvétra, mert nagyon szereti a túrógombócot. Kicsit feltúrbóztam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Hű, ez is fini lehet! A gyümölcsszószhoz már volt szerencsém, és alig várom, hogy olvashassam a mascarponés amerikai palacsinta receptjét! ;-P
Rajt vagyok az ügyön reggel óta, de mindig feltartanak :))
Megjegyzés küldése