2010. április 20., kedd

Aszalt szilvás krémes rétesrózsa

Ez a kis desszert teljesen véletlenül született. Apukám nagyon csalódott volt, mikor szombaton üres kézzel állítottam be és tudta meg, hogy bizony az ő beígért diós rétese csak másnap készül majd el. Valamit ki kellett találnom desszertnek, ez lett belőle.
Megjegyzés: tudom, a neve kicsit sznobra sikeredett :), de olyan kis cuki lett és engem tényleg egy rózsára emlékeztet.:)




Hozzávalók: (4db-hoz)

4x6db 10x10cm-es réteslap
15dkg mascarpone
1 tojássárgája
1 ek. cukor
1ek. méz
púpos ek. margarin olvasztva
1 doboz szirupos aszalt szilva
őrölt fahéj
kevéske méz


Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarponét és a mézet, simára keverjük. (Önthetünk a krémhez pár evőkanállal a szirupból.)
A szilvát kimagozzuk és félbevágjuk.
A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal. Kettőt egymásra rakunk 90fokban elforgatva (vajas felével felfelé). A közepét megkenjük egy evőkanál krémmel, rárakunk 4-5db fél szilvát, összesen 3 réteget csinálunk. Az utolsó lapot vajas oldalával lefelé helyezzük rá.
180 fokos sütőben kb. 14 percig süssük.
Szórjuk meg őrölt fahéjjal, a lapok széleire csurgassunk mézet.
Langyosan fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések: