2010. április 20., kedd

Kakaós amerikai palacsinta fehérboros aszaltszilvával

Aszalt szilvás hétvége volt, úgyhogy még mindig itt tartunk, de ez az utolsó :)


Hozzávalók:

150gramm tej (1,5dl)
2 nagy tojás + 1 fehérje
40gramm olvasztott vaj
1ek. méz
20gramm porcukor
200gramm liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

1 doboz szirupos aszalt szilva
1 ek. cukor
1dl fehérbor
egész fahéj
szegfűszeg

őrölt fahéj
kevés méz
kevés csokiszósz


Elkészítés:

Töltsük egy tálba a tejet, az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a mézet, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd robotgéppel keverjük simára .
Takarjuk le és pihentessük másfél-2 órát.
A sütés előtt verjük lágy habbá a fehérjét és keverjük a tésztába.
Egy kevés olajjal forrósítsuk fel a serpenyőt, majd csurgassunk a közepére egy fél merőkanál tésztát. 1 percen belül kis buborékok jelennek meg a felszínen, ekkor forgassuk meg és kb. 1 percig süssük a másik oldalát is.

Az aszalt szilvát egy lábosban forraljuk fel a cukorral, adjuk hozzá a fehérbort és pár evőkanállal a szirupból. Dobjunk bele 5-6 db egész fahéjt, néhány szegfűszeget, és sűrűn kevergetve kb. 10 perc alatt főzzük darabos szósszá.

A palacsintára kanalazva tálaljuk. Csíkozzuk meg egy kis mézzel és/vagy csokiszósszal.

Nincsenek megjegyzések: