Hozzávalók: 12db-hoz
20dkg mascarpone
1 tojássárgája
1 evőkanál cukor
1 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
12x4db 10x10cm-es réteslap
15dkg málna
kevés porcukor
kevés méz
kevés szeletelt mandula
csokiöntet
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarponét, a mézet és simára keverjük.
Felolvasztjuk a vajat, megkenjük vele a réteslapokat. Muffinformába helyezzük úgy, hogy mindig forgatunk rajta kicsit, hogy a sarkok ne egymásra kerüljenek. Minden lyukba 4-4 db-ot helyezünk.
180fokon 12-14 percig sütjük.
Ha kicsit kihűl minden kosárkába egy evőkanál mascarponét merünk, erre helyezzük a málnákat 3-5db, megszórjuk porcukorral, díszítjük a mandulával, a tetejét leöntjük csokiöntettel, a kosár peremére kevés mézet csurgatunk.
Mire eszembejutott, hogy akár tejszínhabot is rakhattam volna rá már elfogyott :(
Egyszerűen elkészíthető mutatós, vendégvakító desszert. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése