2010. december 13., hétfő

Kakaós-marcipános márványkorongok


Végre volt egy kis időm a konyhában sürögni, és hát ugye a karácsony is a nyakunkon van! Nem tudom miért, de elkapott a keksz sütési láz, annyi jópofa receptet találtam. Ez itt végtelenül egyszerű, a Süssünk együtt gyerekek című könyvben találtam, óvodásoknak ajánlják az elkészítését :DD, persze szigorúan csak anyukával. Egy csöppet ugyan már idősebb vagyok, de ez a marcipános keksz elsőre megfogott :)


Épphogy elkészült már rögtön volt érdeklődő! Alig bírtam elhessegetni, nehogy megegye nekem még a fotózás előtt! ;)


Itt még "meztelenül". Határozottan jót tett neki, hogy megöntöztem egy kis csokival.


Hozzávalók: ( gáztepsihez)

7,5 dkg nyers marcipán (a Lidlben most 399Ft-ért van, puha, könnyen felhasználható, 200g)
17,5 dkg puha margarin
8dkg átszitált porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
25dkg liszt
3-4 ek. kakaópor, cukrozatlan
5dkg Dr. Oetker Prémium ét tortabevonó


Elkészítés:

A marcipánt és a vajat konyhai robotgép segítségével keverjük krémesre.
A kakaó kivételével adjuk hozzá a többi alapanyagot, a lisztet részletekben.
Keverjük sima tésztává. Osszuk ketté, az egyikhez adjuk hozzá a kakaóport, majd a két tésztát gyúrjuk össze úgy, hogy márványos erezetet adjon.
Osszuk 3 részre a tésztát, sodorjunk belőle 3 cm átmérőjű rudakat. Egyesével csavarjuk folpackba, majd 30-45 percre rakjuk őket a mélyhűtőbe. (Így könnyen és szépen szelhető lesz.)
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a rudakból vágjunk fél centis szeleteket, majd helyezzük sütőpapírral bélelt gáztepsibe. 13-15 perc alatt süssük készre őket.
Ha kissé kihűltek a korongok rakjuk őket szorosan egymás mellé. Melegítsük fel a csokit, vágjunk kis átmérőjű lyukat a zacsin és oda-vissza cikázva folyassuk rá a kekszekre.


Sütis dobozban eláll egy darabig, próbáltam belőle visszatartani, de 3 nap alatt elfogyott, pedig volt másik is :)

3 megjegyzés:

Ildinyó írta...

Hűűű, ez nagyon jól néz ki és baromi finom lehet! :)

Bianka írta...

Gyönyörű képek

Samy írta...

Köszönöm Csajok! Tényleg finom, nekem legalábbis ízlik :)