.
Tulajdonképpen ez a klasszikus gesztenyés tekercs alapreceptje, amit mi nagyon szeretünk, de mivel sem Anyukám, sem én nem tudtuk soha felcsavarni átalakítottuk kissé. Eredetileg téglalap alakúra csináljuk, mint egy töltött piskótát, de most volt kedvem macerázni vele és így sokkal mutatósabb lett. Szerintem... :)
Hozzávalók:
25dkg darált keksz
18dkg margarin
10dkg cukor
0,5dl rum
3 ek. kókuszreszelék
1 kk. kakaó (cukrozatlan)
(sárgabarack lekvár)
Krémhez:
25dkg gesztenyemassza
12dkg margarin
3dkg cukor
0,2dl rum
2ek. kókuszreszelék
Tetejére:
1/2 cs. Dr. Oetker tortabevonó,
2ek. kókuszreszelék
Elkészítés:
A daráltkekszet összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval. Ha nem áll össze tegyünk hozzá 2 evőkanál sárgabarack lekvárt. Tegyük félre.
A gesztenyepürét összedolgozzuk a margarinnal (én együtt megmikróztam őket, 30 mp-et, hogy könnyebben kezelhető legyen), a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük.
A kekszes masszát 5-6mm vastagra nyújtjuk, és 6cm átmérőjü pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. A felére rákenjük a gesztenyés masszát, min. 1cm vastagon, erre helyezzük a sima pogácsákat.
A tortabevonót megolvasztjuk, a sütik tetejének közepére csurgatjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk (én egy kiskanál hátuljával tettem), majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
1 órára hűtőbe helyezzük.
A recept az Adventtől karácsonyig című könyvben olvastam. Az eredeti recept a krémhez 10dkg cukrot ír, de sztem az rengeteg, én legközelebb lehet egyáltalán nem is teszek bele.
4 megjegyzés:
Szia!
Inkább ideírok, nem kell azt mindenkinek olvasni a No salty-n, csak jól elszóltam magam... :-)
Besegítek egy kicsit a szerkesztöi munkába Petráéknak és ezért van szerkesztöi hozzáférésem. Vagyis látom a várakozó recepteket. Ezt is. De ez igazából nem publikus... :-)
Ahamm, gyorsan visszamentem, hogy töröljem az erre vonatkozó megjegyzésem, de már nem volt ott :DD
Valaki megelőzött ;)
Szerencsés ember vagyok, nem csak olvasható a blogot hanem minden erőfeszítés és otthoni próbálkozás nélkül amit sütésnek vagy főzésnek lehet nevezni ezt a sütit is megkóstolhattam. Hát az egyik nagy kedvencem a gesztenye és ebben a konstellációban teljesen új volt nekem, és meggyőzőtt! Gesztenye rajongónak kihagyhatatlan! Én nekem máris kedvenc lett! A két darabot gondoltam elosztom, egyet majd délutánra hagyom, de ez az első után lehetetlen küldetés!
Köszönöm Petra!!!
Ó be szép volt Benedek :). Köfi.
Nemsokára bizonyíthatsz a konyhában Te is :))
Megjegyzés küldése