2010. augusztus 23., hétfő

Csőben sült rakott gombapörkölt


Régen volt egy jó kis rakott gombás receptem, de nem találtam, így visszaemlékezésből főztem. Persze ahogy elkészült meglett a recept, és egy kicsit más volt :D Nekünk viszont így is nagyon ízlett.


Hozzávalók:

60dkg gomba, felszelve
1 fej vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
1 púpos ek. liszt
1 ek. olaj
2 tk. pirospaprika (por)
2 ek. paprikakrém (az enyém házi, de olyasmi, mint az erős pista, csak csemege)
3-3,5dl rizs (súlyra nemtom, mindig pohárba mérem ki :)
pár szál friss petrezselyem
5-8 dkg sajt
2 ek. zsemlemorzsa

bors


Elkészítés:

Aprítsuk fel a hagymát és dinszteljük meg egy evőkanál olajon. Adjuk hozzá a pirospaprikát, majd öntsük fel egy kis vízzel. Pároljuk fedő alatt pár percig.
Dobjuk a felszelt gombát a hagymára, sózzuk, borsozzuk, lefedve pároljuk. Adjuk hozzá a paprikakrémet, majd ha megpuhul a fedőt levéve hagyjuk elfőni a leve nagy részét. Készítsünk habarást a tejfölből, a lisztből és egy kevés hidegvízből.
Ha a gomba megpárolódott habarjuk be.
A rizst az általunk szokott módon főzzük/pároljuk meg.
Egy közepes méretű tűzálló tálba merjük bele a rizs felét, osszuk el rajt a pörkölt felét, rizs újra, pörkölt felülre. Szórjuk meg a petrezselyemmel, a zsemlemorzsával és a reszelt sajttal.
180 fokon süssük addig amíg a sajt egy kis színt nem kap, kb. 20 perc.

2 megjegyzés:

Eszter írta...

Az első képre hahirtelen ránézel, olyan, mintha mozogna a áttér. Anniyra brutááál. :-D
Próbáltad már? Nézd a tányéron a kaját. Aztán nézz máshova és vissza ugyanoda.
Tök szupi! :-)))
Direkt vagy véletlen?

Samy írta...

Nem direkt, de tényleg olyan! :) Ilyet azért még én sem tudok direkt :))
Egy álló RIS lámpa van a háttérben :)