2010. augusztus 24., kedd

Sajttal töltött korongok


Mostanában rá vagyok kattanva a sós finomságokra, a Vidék Íze website-ján akadtam erre a könnyen elkészíthető receptre. Pogácsa helyett is kiváló. Yammi. :)




Hozzávalók:

25dkg liszt
1dl tej
5dkg vaj
1 tojás
1/2 cs. sütőpor
1tk. só
2tk. kristálycukor

töltelék:

15dkg sajt
3 ek. tejszín
1 szál póré vagy újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
bors


Elkészítés:

Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit, gyúrjuk át, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 5mm vastagra.
Szaggassunk 6cm átmérőjű köröket és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Közben keverjük össze a lereszelt sajtot a felaprított hagymákkal, tejszínnel, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.
A sajtos masszát kenjük a lapjában félbevágott korongokra, majd 200 fokon süssük 10 percig.

Nincsenek megjegyzések: