2010. augusztus 31., kedd

Szalámis paprikás makaróni


Imádom a tésztát! Sikerült megszereznem a Nélkülözhetetlen tésztakönyvet és kiírtam belőle pár receptet. Pont akadt otthon egy csomag szeletelt szalámi, így ezzel kezdtem.


Hozzávalók:

30dkg makaróni (vagy bármilyen más tészta)
12dkg szeletelt szalámi (csemege/paprikás)
1doboz 400gr-os konzervparadicsom, kockázott
2 piros kaliforniai paprika vagy kápia
1 fel vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1dl száraz fehérbor (elhagyható)
petrezselyem
bors

Elkészítés:

Egy vastagfalú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, a felaprított fokhagymát és a félbevágott szalámit. Közepes lángon 5 percig pirítsuk.
Adjuk hozzá a felaprított paprikát és pároljuk 5 percig.
Tegyük bele a paradicsomot és a bort, majd forraljuk fel, fedjük le és takarékon főzzük 15 percig.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Vegyük le a fedőt és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (kb. 15 perc)
Főzzük ki a tésztát sós, olajos vízben. Szedjük a serpenyőbe, forgassuk össze a paradicsomos szósszal. Szórjuk meg petrezselyemmel.

Ha van egy kis sajtunk akár csőben is süthetjük ;). Úgyis nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: