2010. február 21., vasárnap

Camembertes spagetti

Egyik nagy kedvencem, minden jó ami benne van és nagyon egyszerű elkészíteni. Kis kedvcsináló képekkel :)










Hozzávalók:

25dkg camembert sajt
35 dkg spagetti
10dkg bacon szalonna
3dl főzőtejszín

bors


Elkészítés:

A bacont felszeljük csíkokra, a sajtot cikkekre vágjuk, majd feldobjuk a spagettit főni.
A tejszínt egy közepes edényben elkezdjük melegíteni, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, addig kevergetjük míg el nem kezd kicsit besűrűsödni, közben sózzuk, borsozzuk. Elég sok sót és borsot kíván, fokozatosan fűszerezzük, míg ízlésünknek meg nem felel.
A lecsöpögtetett, kifőtt spagettit ráborítjuk a tejszínre, és mielőtt összekevernénk mégegyszer sózzuk, borsozzuk a tésztát. Egy fakanállal összeforgatjuk a tésztát a tejszínnel, majd 10 percet pihenni hagyjuk, hogy a spagetti kicsit magába szívja a tejszínt.
Egy jénai tálba belerakjuk a tészta harmadát, majd egyenletesen elosztjuk rajta a bacont és a sajt darabokat, összesen 3 réteget csinálunk, a tetejére bacon és sajt kerül.
Berakjuk a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor kész ha a sajt már hártyás, illetve elkezd pirulni kissé a teteje.

Az eredeti receptet a Fakanál magazinban olvastam.
Én szórok egy kis szárított petrezselymet a tetejére még a sütés előtt, de csak a látvány kedvéért. :)
Spagetti helyett használhatunk makarónit is, a bacon helyett pedig nagyobbacska kockára vágott sonkát.
Én a sütés utolsó 5 percében grillezem, így finom ropogós lesz a teteje.
Másnap is finom, jobban összeérnek az ízek.

Nincsenek megjegyzések: