Hozzávalók:
5-6db alma
1dl tejszín
cukor
szegfűszeg 7-8db
egész fahéj 4db
csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
A megpucolt, felkockázott almát felrakjuk főni a szegfűszeggel, egészfahéjjal és ízlés szerinti cukorral vagy édesítővel.
Puhára főzzük az almadarabokat, majd hagyjuk kihűlni.
Félreteszünk pár darab almakockát, a többit leturmixoljuk, majd hidegen hozzákeverjük a tejszínt. Tálaláskor belerakjuk az almakockákat és kevés őrölt fahéjjal megszórjuk.
Érdemes a szegfűszeget és az egész fahéjat teatojásba tenni, így turmixolás előtt nem kell őket kihalászgatni.
2010. február 22., hétfő
Krémes almaleves tejszínnel és fahéjjal
Az anyukámtól kaptam almakompótot, és abból készítettem levest.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése