Hmm, ez igen jóra sikeredett :) , de meg is érdemeltem amilyen kálvárián jutottam túl miatta...
Hétközben ötlöttem ki, ha már ennyi mustárom van bele kéne csempészni egy jó kis tésztasalátába. Szombaton áztatás, vasárnap lencsefőzés, majd mikor már forrt a víz a tésztához derült ki, hogy mindenféle tészta van otthon csak farfalle nincs... Ehh! Akárhogy is néztem, nem tudtam mással helyettesíteni. Ok, lencse a hűtőbe, majd folytatom másnap.
Még szerencse, hogy jóval több lencsét főztem, ugyanis ahogy kanalaztam a tésztára egyszer csak kicsúszott a kezemből a doboz és beterítette az egész konyhapadlót! Csak úgy gurultak a lencsék mindenfele azon a kb. 6 nm-en. Ott állok térdig a lencsébe, gondoltam már ennél rosszabb nem lehet. Összesöpörtem, fájó szívvel megröptettem. Készülök a felmosáshoz, rossz helyen fogtam meg a vödröt (el van törve) visszaesett a földre és kb. 3-4 liter vízzel még jól telibeverte a helyiséget...
Nem tudom, most vagy főznöm nem kéne, vagy aludnom kellene többet...
Hozzávalók:
30dkg pillangótészta
1.2 dl majonéz
2tk. dijoni magos mustár
2tk. bajor mustár (édes)
2dl lencse
1fej lilahagyma
babérlevél
vegeta
só
bors
olaj
Elkészítés:
A lencsét előző nap áztassuk be, majd főzzük puhára egy babérlevéllel vegetás vízben. Ha kész csepegtessük le.
Főzzük ki a tésztát sós, olajos vízben.
Keverjük ki a majonézt a kétféle mustárral, ízlés szerint borsozzuk.
Aprítsuk fel a lilahagymát.
A tésztát öntsük egy nagyobb üvegtálba, öntsük rá a mustáros szószt, forgassuk össze, adjuk hozzá a lencsét és a lilahagymát, keverjük össze.
A lencsét és a tésztát is hagyjuk legalább langyosra hűlni mielőtt összekeverjük a salátát.
4 megjegyzés:
Gyönyörű képek és nagyon jó ötlet! Na és mindenképp a több alvásra szavazok! Pussz
Csatlakozom Elifhez! Nagyon guszta!
Én is a több alvásra szavazok! :):)
Jaj, Szívem, de hát ez én vagyok, nem Te! Elfelejtetted? :-D
Köszi Csajok!
Én sem értem mi van velem...
Ez erősen nem én vagyok!! :D
Megjegyzés küldése