Már nagyon régóta szemezgettem ezzel a recepttel, van belőle elég sok variáció.
Biztosra akartam menni, ezért felcsaptam a Kenyér és a kenyérsütés enciklopédiáját.
Hmm, nagyon jól sikerült. Önmagában viszonylag jellegtelen ízű, viszont egy kis vajjal, angol szalonnával és pepperonis camembert-rel isteni volt! Tökéletes pékáru vasárnap reggelre.
Ha nem lenne az a két kelesztés biztosan gyakrabban csinálnám :)
Hozzávalók:
450gramm liszt
másfél kk só
350ml langyos tej
fél kk. cukor
15gramm friss élesztő
1ek. olvasztott vaj
1-2 ek. kukorica liszt
Elkészítés:
Egy nagyobb keverőtálba szitáljuk össze a sót a liszttel.
Langyosítsuk fel mikróban a teejet, keverjük el benne a cukrot, a vajat, morzsoljuk bele az élesztőt, hagyjuk, hogy felfusson.
Öntsük az élesztős masszát a liszt közepébe, dagasszuk 4-5 percig, míg a tészta egyenletes, rugalmas lesz. Fedjük le és meleg helyen kelesszük egy órán át.
Lisztezett felületen dögönyözzük meg kissé, nyújtsuk kb. 1cm vastagra és szagassuk ki 6-8 cm-es pogácsa szaggatóval. Mindkét oldalát szórjuk meg kukorica liszttel. Fedjük le és meleg helyen pihentessük 20-30 percet.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt szárazon, majd közepes lángon süssük a muffinokat 3-4 percig mindkét oldalukon.
3 megjegyzés:
Nagyon guszták a fotók, mind! Ez a kenyeres könyv nekem is a szívem csücske!:))) Ennek még nem fogtam neki, de ami késik, nem múlik!
Nahát. Elég sokat főzök angol szakácsoktól, de ezzel a serpenyős sütéssel még nem találkoztam. Köszi a receptet!
Köszönöm Mrs. Smith! :)
Nekem is bejön ez a könyv, annyi jópofa dolog van benne.
Ildy:
Szívesen!
Kicsit szkeptikus voltam ezzel a sütési módszerrel kapcsolatban, de bevált, szépen megsültek a kis muffinocskák :)
Megjegyzés küldése