Első látásra beleszerettem ebbe a receptbe! Mivel szeretem a rizses desszerteket nem is nagyon halogattam, hogy elkészítsem. Mindenkinek nagyon ízlett! Valami mennyei a vanília, a rum és a citrom találkozása ebben a krémes kis csodában! Na és a ribizli lekvár... hmmm megkoronázta.
Megjegyzés: Nem, nem rizskoch pogácsaszaggatóval formázva... :P :DD
Hozzávalók:
3 csésze tej
1/2 csésze rizs (arborio)
1 csipet só
1/2 csésze cukor
fél csomag vaníliás cukor
4ek. margarin
2 tojás szétválasztva
2ek. rum
1 citrom reszelt héja
1 ek. frissen facsart citromlé
porcukor
ribizli lekvár
Elkészítés:
Öblítsünk ki egy lábost hideg vízzel, öntsük bele a tejet, melegítsük, de forraljuk fel. Öntsük bele a rizst, adjunk hozzá egy csipet sót és közepes lángon, sűrűn kevergetve főzzük 10 percig.
Adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, főzzük még 10 percig. Öntsük át a rizst egy nagyobb keverőtálba, hagyjuk egy órát pihenni. Ezalatt a rizs magába szívja a folyadékot.
A kihűlt rizses masszához keverjük hozzá a tojássárgákat, a citromlét, a reszelt citromhéjat és a rumot.
Verjük fel a tojásfehérjét, kemény legyen, de ne száraz. Forgassuk hozzá a masszához.
Béleljünk ki egy muffin sütőformát papírkosárkákkal, kanalazzuk bele a rizses keveréket.
190 fokon süssük 10 percig, majd 180 fokon 15-20 percig, míg aranybarna nem lesz a teteje.
Tegyük rácsra a muffinokat, hagyjuk hűlni 10 percig, majd hámozzuk ki őket a papírból. (Ha hosszabb ideig hagyjuk benne beleragadnak)
Rakjuk tányérra, szórjuk meg porcukorral, merjünk rá egy kiskanálnyi lekvárt és kész is.
Eredeti recept: Lemon Risotto Tea Cakes by Yummer Supper
7 megjegyzés:
Nagyon fenségesen néz ki
köszi :))
Ha van egy kis időd, nézz be hozzám! Neked ajándékoztam egy díjat sok szeretettel. Nagyon guszták a muffinjaid! :D
Nagyon szépen köszönöm! :)
Tózse...Fini nagyon. Olyan jót röhögtem a megjegyzésen... :-D
Nem véletlen írtam oda... ;) Örülök, hogy ízlett! :)
húúú Nagyon jól hangzik :)
Megjegyzés küldése